Yhdeksän päivän musiikkileiri lapsille, nuorille ja aikuisille 25.6.–3.7.2025
Keuruun musiikkileiri täyttää Keuruun koulukeskuksen juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona, kun yli 100 nuorta soittajaa eri puolilta Suomea saapuu viettämään ikimuistoiset yhdeksän päivää musiikin parissa. Leiri on tarkoitettu kaikentasoisille soittajille, niin aloittelijoille kuin jo pidemmällä oleville. Leirin opettajat ovat alan ammattilaisia ja opetus on monipuolista sekä korkeatasoista. Leirin järjestää Läntisen Keski-Suomen musiikkileiriyhdistys, jonka toimijat ovat lähinnä leirin opettajia, entisiä leiriläisiä ja seutukunnan leiriläisten vanhempia. Leirin historia alkoi vuonna 1971, jolloin Läntisen Keski-Suomen musiikkileiri järjestettiin ensimmäisen kerran. Nykyään leiri tunnetaan Keuruun musiikkileirinä.
Instrumenttiopetus
Leirillä tarjotaan opetusta seuraavissa instrumenteissa: viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, harmonikka, huilu, oboe, klarinetti, fagotti, saksofoni, trumpetti, matalat vasket, kitara, sähkökitara, sähköbasso, koskettimet, rummut, lyömäsoittimet ja laulu. Ilmoittautuessasi voit esittää opettajatoiveen. (Ks. opettajat)
Jokainen leiriläinen saa oman instrumenttinsa yksilöopetusta päivittäin 30 minuuttia (yht. 6,5 x 30 min). On myös mahdollista valita pidempi 45 minuutin soittotunti tai sivusoitin. (Ks. lisäkurssit)
Orkesterit ja yhtyeet
Yksilöopetuksen lisäksi leirillä musisoidaan orkesterissa tai yhtyeissä.
Jousi- ja puhallinsoittajat sekä mahdollisesti osa kosketin- ja lyömäsoittajista jakaantuvat orkestereihin soittokokemuksensa mukaan.
A-orkesteri, johtaa Dimas Ruiz Santos
(vaativin, pt3-tasoista ohjelmistoa soittaville) A-orkesteri keskittyy tulevana kesänä erityisesti barokki- ja musikaaliohjelmistoon.
B-orkesteri, johtaa Hanna-Mari Lehtonen
(pt 2-tasoista ohjelmistoa soittaville)
C-orkesteri, johtaa Miina Viitala
(pt1-tasoista ohjelmistoa soittaville)
D-orkesteri, johtaa Miina Viitala
(soittoharrastustaan aloittavat)
Akustisen kitaran soittajat kokoontuvat musisoimaan yhdessä kitarayhtyeisiin kitaraopettajien johdolla.
Pääsoittimenaan sähkökitaraa, sähköbassoa, pop-jazz -pianoa/koskettimia ja rumpuja soittavat leiriläiset osallistuvat bändisoittoon. Oppilaat sijoitetaan bändeihin soittokokemuksen perusteella. Mikäli bändeissä on tilaa, sivuinstrumentin soittajilla on mahdollisuus päästä mukaan bändeihin.
Laulajilla on mahdollisuus valita joko bändi tai lauluyhtye.
Lisäkurssit
Leiriläisen on mahdollista ilmoittautua ja osallistua seuraaville lisäkursseille normaalin leiriohjelman lisäksi:
Barokkiyhtye
Eloa stagelle -draamakurssi
Kansanmusiikkikurssi
Kapellimestarikurssi
Kuoro
Lauluyhtye
Sivusoitin
Ukuleleworkshop Vaskiyhtye Torvikarhut
Huomioi lisäkursseja valitessasi, että sinulla jää aikaa myös oman instrumenttisi harjoitteluun.
Ks. Lisäkurssien kurssikuvaukset ja hinnat.
Harjoittelu
Itsenäinen harjoittelu kuuluu osaksi jokaista leiripäivää. Ensimmäisenä päivänä leiriläiset varaavat itselleen päivittäisen harjoitusajan/-aikoja koulujen luokista. Soolokappaleiden lisäksi orkesteri- ja yhtyebiisit vaativat harjoittelua. Orkesterilaisille järjestetään stemmaharjoituksia, jotka kuuluvat orkesterisoittoon. Leirillä on kaksi säestäjää, joilta leiriläinen voi varata aikoja säestysharjoituksiin.
Konsertit
Leirin yhteydessä järjestetään Soiton paikka -konsertteja, johon leiriläiset pääsevät osallistumaan niin yleisönä kuin esiintyjinä. Toisen leiriviikon oppilasilloissa ja matineoissa vuoro on nuorilla solisteilla ja leirin yhtyeillä. Leirin päättävässä päätöskonsertissa esiintyvät kuoro ja orkesterit.
Majoitus ja ruokailut
Leiri järjestetään Keuruun koulukeskuksessa. Leiriläiset asuvat yhteismajoituksessa koulun luokissa. Leiriltä on mahdollista vuokrata patja. Paloturvallisuusmääräysten vuoksi oma patja saa olla max. 80cm leveä. Leiriläinen tuo mukanaan myös muut majoittumiseen tarvitsemansa varusteet (liinavaatteet, tyyny, peitto/makupussi ym.).
Leirillä tarjotaan päivittäin aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Leiriläinen noudattaa ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittamaansa ruokavaliota koko leirin ajan ruuan riittävyyden takaamiseksi.
Päiväleiriläiset voivat sopia ruokailupaketeista etukäteen ottamalla yhteyttä sähköpostitse, jolloin ne on mahdollista maksaa leirimaksun yhteydessä. Yksittäiset ruokaliput voi ostaa leirin aikana ruokalasta.
Vapaa-aika
Vapaa-ajalla on mahdollista pelata erilaisia pelejä ja osallistua yhteisiin vapaa-ajan ohjelmiin kuten pingisturnaukseen, jalkapallo-otteluun, leffailtaan ja vohveli-iltaan. Varaathan siis halutessasi mukaan tarvittavat välineet (vaatteet, kengät, uima-asu ym.). Viimeisenä iltana (ke) on leiridisco.
Leirielämästä tarkempaa tietoa saatavilla leirikirjeessä, joka lähetetään ilmoittautuneille ennen leirin alkua.
Yhteystiedot
Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla osoitteeseen kanslia@keuruunmusiikkileiri.fi . Meidät tavoittaa myös soittamalla numeroon 040 552 0432 .
Tietoa Keuruusta
Katso lisätietoa Keuruun majoitus- ja matkailukohteista: https://visitkeuruu.fi/fi/