Yhdeksän päivän musiikkileiri lapsille, nuorille ja aikuisille 28.6.–6.7.2023

Keuruun musiikkileiri täyttää Keuruun koulukeskuksen juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona, kun yli 100 nuorta soittajaa eri puolilta Suomea saapuu viettämään ikimuistoiset yhdeksän päivää musiikin parissa. Leirin opettajat ovat alan ammattilaisia. Opetus on monipuolista ja korkeatasoista. Leirin järjestää Läntisen Keski-Suomen musiikkileiriyhdistys, jonka toimijat ovat lähinnä entisiä leiriläisiä ja seutukunnan leiriläisten vanhempia. Leirin historia alkoi vuonna 1971, jolloin Läntisen Keski-Suomen musiikkileiri järjestettiin ensimmäisen kerran. Nykyään leiri tunnetaan Keuruun musiikkileirinä.

Instrumenttiopetus

Leirillä tarjotaan opetusta seuraavissa instrumenteissa: viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, huilu, oboe, klarinetti, fagotti, saksofoni, trumpetti, matalat vasket, kitara, sähkökitara, sähköbasso, koskettimet, rummut, lyömäsoittimet ja laulu. Ilmoittautuessasi voit esittää opettajatoiveen. (Ks. opettajat)

Jokainen leiriläinen saa oman instrumenttinsa yksilöopetusta päivittäin 30 minuuttia (yht. 6,5 x 30 min). On myös mahdollista valita pidempi 45 minuutin soittotunti tai sivusoitin. (Ks. lisäkurssit)

Orkesterit ja yhtyeet

Yksilöopetuksen lisäksi leirillä pääsee musisoimaan orkesterissa tai yhtyeissä.

Jousi- ja puhallinsoittajat jakaantuvat orkestereihin soittokokemuksensa mukaan.

A-orkesteri, johtaa Dimas Ruiz Santos
(vaativin, pt3-tasoista ohjelmistoa soittaville)
B-orkesteri, johtaa Hanna-Mari Lehtonen
(pt 2-tasoista ohjelmistoa soittaville)
C-orkesteri, johtaa Miina Viitala
(pt1-tasoista ohjelmistoa soittaville)
D-orkesteri, johtaa Miina Viitala
(soittoharrastustaan aloittavat)

Akustisen kitaran soittajat kokoontuvat musisoimaan yhdessä kitarayhtyeisiin kitaraopettajien johdolla.

Pääsoittimenaan sähkökitaraa, sähköbassoa tai rumpuja soittavat leiriläiset sekä laulajat osallistuvat bändisoittoon. Oppilaat sijoitetaan bändeihin soittokokemuksen perusteella. Mikäli bändeissä on tilaa, sivuinstrumentin soittajilla on mahdollisuus päästä mukaan bändeihin.

Lisäkurssit

Leiriläisen on mahdollista ilmoittautua ja osallistua seuraaville lisäkursseille normaalin leiriohjelman lisäksi:

Barokkiyhtye
Eloa stagelle -draamakurssi

Kansanmusiikkikurssi
Kapellimestarikurssi
Kuoro
Lauluyhtye
Sivusoitin
Ukuleleworkshop

Ks. Lisäkurssien kurssikuvaukset ja hinnat.

Harjoittelu

Itsenäinen harjoittelu kuuluu osaksi jokaista leiripäivää. Ensimmäisenä päivänä leiriläiset varaavat itselleen päivittäisen harjoitusajan/-aikoja koulujen luokista. Soolokappaleiden lisäksi orkesteri- ja yhtyebiisit vaativat harjoittelua. Orkesterilaisille järjestetään myös stemmaharjoituksia. Leirillä on kaksi säestäjää, joilta leiriläinen voi varata aikoja säestysharjoituksiin.

Konsertit

Leirin yhteydessä järjestetään Soiton paikka -konsertteja, johon leiriläiset pääsevät osallistumaan niin yleisönä kuin esiintyjinä. Toisen leiriviikon oppilasilloissa ja matineoissa vuoro on nuorilla solisteilla ja leirin yhtyeillä. Leirin päättävässä Päätöskonsertissa esiintyvät kuoro ja orkesterit.

Majoitus ja ruokailut

Leiri järjestetään Keuruun koulukeskuksessa. Leiriläiset asuvat yhteismajoituksessa koulun luokissa, joista löytyy valmiina patjat. Leiriläinen tuo mukanaan muut majoittumiseen tarvitsemansa varusteet (liinavaatteet, tyyny, peitto/makupussi ym.).

Leirillä tarjotaan päivittäin aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.

Vapaa-aika

Vapaa-ajalla on mahdollista pelata erilaisia pelejä ja osallistua yhteisiin vapaa-ajan ohjelmiin kuten pingisturnaukseen, jalkapallo-otteluun, leffailtaan ja vohveli-iltaan. Viimeisenä iltana (ke) on leiridisco.

Tietoa Keuruusta

Katso lisätietoa Keuruun majoitus- ja matkailukohteista: https://visitkeuruu.fi/fi/