Musiikkileiri

Kymmenen päivän musiikkileiri lapsille, nuorille ja aikuisille 27.6.–6.7.2017
Keuruun musiikkileiri täyttää Keuruun koulukeskuksen joka kesä juhannuksen jälkeisenä tiistaina kun yli 100 nuorta soittajaa eri puolilta Suomea saapuu viettämään ikimuistoiset kymmenen päivää musiikin parissa. Leirin opettajat ovat alan ammattilaisia ja opetus monipuolista ja korkeatasoista. Leirin järjestää Läntisen Keski-Suomen musiikkileiriyhdistys, jonka toimijat ovat lähinnä entisiä leiriläisiä ja seutukunnan leiriläisten vanhempia. Leirin historia alkoi vuonna 1971, jolloin Läntisen Keski-Suomen musiikkileiri järjestettiin ensimmäisen kerran. Nykyään leiri tunnetaan Keuruun musiikkileirinä.

Soittotunti
Olennaisena osana leiripäivään kuuluu soittotunti. Jokainen leiriläinen saa oman instrumenttinsa yksilöopetusta päivittäin 30 minuuttia (yht. 7 x 30 min), leiriläisille tarjotaan mahdollisuus myös 45 minuutin soittotuntien ottamiseen sekä sivusoittimen opetukseen. (Ks. lisäkurssit).

Leirillä tarjotaan opetusta seuraavissa instrumenteissa: viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, kitara, huilu, klarinetti, oboe, fagotti, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, sähkökitara, sähköbasso, rummut, lyömäsoittimet ja laulu. Huom. Lauluopetus on suunnattu yli 13-vuotiaille. Ilmoittautuessasi voit esittää opettajatoiveen. Katso leirin opettajat.

Orkesterit ja yhtyeet
Yksilöopetuksen lisäksi leirillä pääsee musisoimaan yhdessä.

Jousi- ja puhallinsoittajat jakaantuvat orkestereihin soittokokemuksensa mukaan.
A-orkesteri, johtaa Eero Lehtimäki (vaativin, pt3-tasoista ohjelmistoa soittaville)
B-orkesteri, johtaa Aarre Joutsenvirta
C-orkesteri, johtaa Elisa Seppänen (pt1-tasoista ohjelmistoa soittaville)
D-orkesteri, johtaa Elisa Seppänen (soittoharrastustaan aloittavat)

Akustisen kitaran soittajat kokoontuvat musisoimaan yhdessä Kitara Ensembleen.

Pääsoittimenaan sähkökitaraa, sähköbassoa tai rumpuja soittavat leiriläiset sekä laulajat osallistuvat bändisoittoon. Mikäli bändistä puuttuu jokin instrumentti, sivuinstrumentin soittajilla on mahdollisuus päästä mukaan bändeihin. Oppilaat sijoitetaan bändeihin soittotaidon perusteella. 

Harjoittelu
Myös itsenäinen harjoittelu kuuluu osaksi jokaista leiripäivää. Ensimmäisenä päivänä leiriläiset varaavat itselleen päivittäisen harjoitusajan/-aikoja koulujen luokista. Soolokappaleiden lisäksi orkesteri- ja yhtyebiisit vaativat harjoittelua. Orkesterilaisille järjestetään myös stemmaharjoituksia. Leirillä on kaksi säestäjää, joilta leiriläinen voi varata aikoja säestysharjoituksiin.

Konsertit
Leirin yhteydessä järjestetään Soiton paikka -konsertteja, johon leiriläiset pääsevät osallistumaan niin yleisönä kuin esiintyjinäkin. Toisen leiriviikon oppilasilloissa ja matineoissa vuoro on nuorilla solisteilla ja leirin yhtyeillä. Leirin päättävässä Päätöskonsertissa esiintyvät kuoro ja orkesterit.

Majoitus ja ruokailut
Leiri järjestetään Keuruun koulukeskuksessa. Leiriläiset asuvat yhteismajoituksessa koulun luokissa, joissa on valmiina patjat. Mukaan kaikki muu majoittumisessa tarvittava varustus (liinavaatteet, tyynyt, peitot, makupussi ym.). Leirillä tarjotaan päivittäin aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.

Vakuutukset
Leiriläiset on vakuutettu leirin puolesta tapaturmien ym. varalta, mutta soittimia ei ole vakuutettu. Soitinhaaverit on yleensä hoidettu leiriläisen kotivakuutuksen kautta. Kalliita arvoesineitä ei kannata ottaa mukaan. Leiriläisten terveydenhuolto tukeutuu Keuruun terveyskeskukseen.

 

Yhteystiedot

Leirin kanslia ilmoittautumisaikana:
Keuruun musiikkileiri
Puhelin 040 552 0432
Sähköposti: musiikkileiri(at)keuruu.fi

Sivusto © Läntisen Keski-Suomen Musiikkileiriyhdistys
p+web®