Musiikkileiri

Kymmenen päivän musiikkileiri lapsille, nuorille ja aikuisille 25.6.–4.7.2019
Keuruun musiikkileiri täyttää Keuruun koulukeskuksen joka kesä juhannuksen jälkeisenä tiistaina, kun yli 100 nuorta soittajaa eri puolilta Suomea saapuu viettämään ikimuistoiset kymmenen päivää musiikin parissa. Leirin opettajat ovat alan ammattilaisia. Opetus on monipuolista ja korkeatasoista. Leirin järjestää Läntisen Keski-Suomen musiikkileiriyhdistys, jonka toimijat ovat lähinnä entisiä leiriläisiä ja seutukunnan leiriläisten vanhempia. Leirin historia alkoi vuonna 1971, jolloin Läntisen Keski-Suomen musiikkileiri järjestettiin ensimmäisen kerran. Nykyään leiri tunnetaan Keuruun musiikkileirinä.

Soittotunti
Soittotunti kuuluu olennaisena osana leiripäivään. Jokainen leiriläinen saa oman instrumenttinsa yksilöopetusta päivittäin 30 minuuttia (yht. 7 x 30 min). Mahdollista on myös valita pidempi 45 minuutin soittotunti sekä sivusoitin. (Ks. lisäkurssit).

Leirillä tarjotaan opetusta seuraavissa instrumenteissa: viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, kitara, huilu, oboe, klarinetti, fagotti, saksofoni, trumpetti, matalat vasket, sähkökitara, sähköbasso, rummut, lyömäsoittimet ja laulu. Huom. Lauluopetus on suunnattu yli 13-vuotiaille. Ilmoittautuessasi voit esittää opettajatoiveen. Katso leirin opettajat.

Orkesterit ja yhtyeet
Yksilöopetuksen lisäksi leirillä pääsee musisoimaan yhdessä erilaisissa yhtyeissä.

Jousi- ja puhallinsoittajat jakaantuvat orkestereihin soittokokemuksensa mukaan.
A-orkesteri, johtaa Eero Lehtimäki (vaativin, pt3-tasoista ohjelmistoa soittaville)
B-orkesteri, johtaa Saku Mattila (pt 2-tasoista ohjelmistoa soittaville)
C-orkesteri, johtaa Kirsimari Pohjanheimo (pt1-tasoista ohjelmistoa soittaville)
D-orkesteri, johtaa Kirsimari Pohjanheimo (soittoharrastustaan aloittavat)

Akustisen kitaran soittajat kokoontuvat musisoimaan yhdessä kitarayhtyeisiin.

Pääsoittimenaan sähkökitaraa, sähköbassoa tai rumpuja soittavat leiriläiset sekä laulajat osallistuvat bändisoittoon. Mikäli bändistä puuttuu jokin instrumentti, sivuinstrumentin soittajilla on mahdollisuus päästä mukaan bändeihin. Oppilaat sijoitetaan bändeihin soittotaidon perusteella. 

Harjoittelu
Itsenäinen harjoittelu kuuluu osana jokaista leiripäivää. Ensimmäisenä päivänä leiriläiset varaavat itselleen päivittäisen harjoitusajan/-aikoja koulujen luokista. Soolokappaleiden lisäksi orkesteri- ja yhtyebiisit vaativat harjoittelua. Orkesterilaisille järjestetään myös stemmaharjoituksia. Leirillä on kaksi säestäjää, joilta leiriläinen voi varata aikoja säestysharjoituksiin.

Konsertit
Leirin yhteydessä järjestetään Soiton paikka -konsertteja, johon leiriläiset pääsevät osallistumaan niin yleisönä kuin esiintyjinä. Toisen leiriviikon oppilasilloissa ja matineoissa vuoro on nuorilla solisteilla ja leirin yhtyeillä. Leirin päättävässä Päätöskonsertissa esiintyvät kuoro ja orkesterit.

Majoitus ja ruokailut
Leiri järjestetään Keuruun koulukeskuksessa. Leiriläiset asuvat yhteismajoituksessa koulun luokissa, joista löytyy valmiina patjat. Leiriläinen tuo mukanaan muut majoittumiseen tarvitsemansa varusteet (liinavaatteet, tyynyt, peitot, makupussi ym.). Leirillä tarjotaan päivittäin aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.

Vakuutukset
Leiriläiset on vakuutettu leirin puolesta tapaturmien ym. varalta, mutta soittimia ei ole vakuutettu. Soitinhaaverit on yleensä hoidettu leiriläisen kotivakuutuksen kautta. Kalliita arvoesineitä ei kannata ottaa mukaan. Leiriläisten terveydenhuolto tukeutuu Keuruun terveyskeskukseen.

 

Yhteystiedot

Leirin kanslia ilmoittautumisaikana:
Keuruun musiikkileiri
Puhelin 040 552 0432
Sähköposti: musiikkileiri(at)keuruu.fi

Sivusto © Läntisen Keski-Suomen Musiikkileiriyhdistys
p+web®