La 29.6. klo 18, Keuruun vanha kirkko, liput 20/15 €

Markus Hohti, sello

Hanna Hohti, alttoviulu

Äänten alkemia tarjoaa äänimaiseman, joka kuljettaa kuulijat musiikin rajoille ja niiden yli.

Andy Akiho on yhdysvaltalainen lyömäsoittaja ja säveltäjä. Hänen teoksensa ovat usein kekseliään rytmisiä. Three Shades, Foreshadows laajentaa sellon yli-inhimilliseksi superinstrumentiksi etukäteen äänitettyjen ja muokattujen sellosointien avulla. 

Anna Meredith on tunnettu sekä klassisen musiikin että popmusiikin piireissä. Alun perin Varmints-albumille vuonna 2016 kirjoitetussa Honeyed Wordsissä sellon unenomainen sointi yhdistyy elektroniikan ihanan mekaanisiin glissandoihin. 

Harmonikkataitelija ja säveltäjä Veli Kujalan Coral Fantasy on zeniläisen tyynesti etenevä koraali, jonka lyyrinen linja huipentuu lyhyeen lainaukseen saksofonisti John Coltranen sävellyksestä Crescent. Teos hyödyntää meheviä syntetisaattorisoundeja sekä mikrotonaalista viritystä.

Josefine Opsahlin teos Seidr (2022) pohjaa vanhaan pohjoismaiseen rautakaudella harjoitettuun seidr-taikuuteen, jonka avulla ennustettiin ja muokattiin tulevaa. Teoksessa alttoviulu on taikuuden harjoittaja, joka herättelee musiikillisen kielensä avulla voimia muista maailmoista ja ulottuvuuksista. Teoksen edetessä todellisen maailman ja sävellyksessä elektroniikan edustaman ajattoman maailman välinen muuri ikään kuin sulaa pois alttoviulistin toteuttaman rituaalin seurauksena.

Liput ennakkoon: lippu.fi tai numerosta 040 552 0432

Kuvat: Maarit Kytöharju (Markus Hohti) ja Teemu Mattsson (Hanna Hohti)